Information till säljare

 

Vad kostar det?

Det kostar 150 kr med bil och 75 kr utan bil. Ha alltid pengarna i handen vid ankomst. Du får en stämpel på handen som berättar att du har betalat.

Vilken tid kan säljare komma och packa upp?

Säljare är välkomna från klockan 08:00 och fram till 09:45. Du kommer bli hänvisad till en säljplats när du kommer.

Bord att låna/hyra + regnskydd

Nej, några bord att låna eller hyra kommer inte att finnas. Du måste ta med eget. Du kan förstås också lägga dina saker på en filt på gruset, eller arrangera dina medhavda kartonger så att det bildar ett sorts bord. Ta gärna med en presenning eller liknande för att täcka över dina saker, om det osannolika 😉 händer och det börjar regna under loppisen.

Vad som är tillåtet att sälja

Det är inte okey att sälja läsk eller liknande, eller till exempel fikabröd avsett att förtäras på plats. Inte heller mat. Det är inte heller tillåtet att sälja ”smällare” och liknande. Levande djur är förbjudet. Ska du sälja köksknivar eller andra vassa saker så måste du ha ständig uppsikt över dom.

Prutning – lite tips för oerfarna säljare

Det att kunderna försöker pruta får man finna sig i som säljare, prutning tillhör ju en loppis. Men acceptera inga skambud :-). Om kunden säger att han eller hon vill pruta till exempel 10 kr, erbjud då gärna nån lite obetydlig sak istället för det föreslagna nya priset.

Och så det här med växelpengar och plastpåsar…

Ta gärna med småpengar/20 kronors sedlar som växel om kunden kommer med stora sedlar, men acceptera för den sakens skull hur stora sedelvalörer som helst. Tycker en grundregel kan vara en hundralapp att betala med för kunden, för en sak som kostar 10 kr. Men det är upp till dig förstås. Plastpåsar kan vara en god idé att ta med sig – skäms inte för att lägga på ett par kronor för denna. Det är ju kutym nu i alla butiker.

Arrangör

Ansvarig arrangör har gul reflexväst på sig.